Facebook prijava Facebook registracija

Sadržaj

Facebook prijava i facebook registracija.

Sve o najpopularnijoj društvonoj mreži. Facebook je društvena mreža koja se koristi za povezivanje s prijateljima.

Putem ove mreže možete postati prijatelji sa bilo kojim drugim korisnikom mreže. Također možete pogledati fotografije svojih prijatelja i pratiti njihove aktivnosti.

Facebook registracija

Da biste postali korisnik Facebooka, društvene mreže sa stotinama milijuna aktivnih članova, morate kreirati svoj račun.

Ako ste novi korisnik i želite koristiti Facebook sa svog stolnog ili prijenosnog računala, trebate upisati registraciju u svoj preglednik.

Ovo je stranica na kojoj upisujete podatke potrebne za Vašu Facebook registraciju, odnosno unosite podatke za Vaš budući Facebook profil.

Vaš Facebook profil možete kreirati i putem facebook aplikacije za mobilne uređaje, telefone i tablete. Facebook registracija i kreiranje vašeg Facebook profila potpuno su besplatni.

Facebook registracija putem računala

Prvi korak je odlazak na facebook.com gdje trebate ispuniti nekoliko polja kako biste uspješno registrirali svoj Facebook profil. Ova stranica se također koristi za prijavu ili prijavu na vaš Facebook ako već imate registriran profil.

U prva dva polja morate unijeti svoje ime i prezime. Ispod ova dva polja potrebno je unijeti svoju e-mail adresu putem koje ćete potvrditi svoju Facebook registraciju.

Umjesto e-mail adrese, možete unijeti svoj broj mobitela na koji ćete dobiti poruku za potvrdu registracije na Facebooku i aktiviranje vašeg Facebook profila.

Ispod polja za e-mail adresu nalazi se polje u koje trebate unijeti lozinku za pristup svom Facebook računu. Sami kreirajte svoju lozinku i pazite da nije prekratka ili prejednostavna.

facebook prijava
FACEBOOK PRIJAVA

Kasnije možete promijeniti ovu lozinku neograničen broj puta. Ispod lozinke unesite svoj datum rođenja i provjerite polje vezano uz spol. Nakon toga kliknite na zeleni okvir na kojem piše Registriraj se. Ovim postupkom dovršavate registraciju vašeg Facebook profila.

Da biste aktivirali svoj Facebook profil, trebate provjeriti e-mail adresu koju ste unijeli pri registraciji i pronaći e-mail koji dolazi s Facebooka, a koji sadrži poveznicu ili URL za provjeru vašeg Facebook računa. Time se dovršava Facebook registracija novog korisnika i aktivira vaš Facebook profil.

Ovdje su sva polja koja trebate popuniti za uspješnu Facebook registraciju na hrvatskom jeziku. Stranica za registraciju na Facebooku i Facebook aplikaciju identična je nahrvatskom kao i na engleskom ili bilo kojem drugom jeziku.

Facebook prijava

Sljedeći put kada želite pristupiti svom Facebooku, morate se prijaviti sa svojom e-mailom ili brojem mobitela i lozinkom koju ste unijeli prilikom registracije na Facebooku. To se postiže upisivanjem na ovom linku.

Na vrhu stranice u plavom dijelu vidjet ćete dva polja koja je potrebno popuniti. U prvo polje upisujete svoj e-mail ili broj telefona, a u drugo polje svoju lozinku.

Provjerite jesu li email i lozinka iste koje ste koristili za registraciju svog facebook profila. Nakon toga kliknite na polje Prijava. Ovih nekoliko koraka nazivamo prijavom na Facebook profil.

Nakon što kliknete na Sign in, preglednik će vas odvesti na početnu stranicu vašeg profila, tj. na svoju početnu stranicu.

Vjerojatno će vam operativni sustav koji ste instalirali na svoje računalo ponuditi da zapamti vašu adresu e-pošte i lozinku potrebne za prijavu na Facebook ili za prijavu na Facebook.

Ako označite ovu opciju, sljedeći put kada se želite prijaviti, preglednik će vas odvesti pravo na početnu stranicu vašeg Facebook profila. Neće biti potrebno ponovno unositi email i lozinku za prijavu na Facebook.

Facebook registracija novog korisnika i prijava korisnika na Facebook moguća je i putem bilo kojeg preglednika na vašem mobilnom uređaju. Postupak je isti kao registracija korisnika i prijava u preglednik stolnog ili prijenosnog računala.

Facebook prijava mobilna aplikacija

Facebooku prijava putem aplikacije za mobitele ili tablete. Aplikacija postoji za sve poznate mobilne operativne sustave i može se preuzeti iz trgovine aplikacija bilo kojeg operativnog sustava.

Aplikacija Facebook besplatna je za korisnike. Nakon preuzimanja aplikacije iz trgovine potrebno je instalirati aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Vaš uređaj će to učiniti automatski.

To je slučaj u većini slučajeva. Većina mobilnih uređaja je u prodaji s već instaliranom facebook aplikacijom. Hoće li na vašem uređaju već biti instalirana ova aplikacija ovisi o samom proizvođaču mobilnog uređaja. Većina proizvođača prodaje svoje uređaje s već instaliranom aplikacijom.

Registracija na Facebooku putem same aplikacije prilično je ista kao i putem vašeg preglednika. Prvo morate pokrenuti aplikaciju.

OTvorit će se ekran u koji trebate unijeti svoje ime i prezime, zatim e-mail ili broj mobitela, zatim lozinku, datum rođenja i spol. Nakon toga morate kliknuti na polje Registriraj se. Ovako ste kreirali svoj Facebook račun.

facebook prijava facebook registracija
Facebook prijava Facebook registracija

facebook prijava i zaboravljena lozinka

U slučaju da ste prethodno imali Facebook račun, potrebno je unijeti samo svoj e-mail ili broj mobitela koji ste upisali prilikom prethodne registracije i naravno lozinku koju ste također unijeli prilikom registracije. Nakon toga kliknite na polje Prijava ili Prijava ako je vaša aplikacija na engleskom.

Ovaj postupak potrebno je obaviti samo kada prvi put pokrenete facebook aplikaciju na svom mobilnom telefonu ili tabletu. Svaki put kada pokrenete aplikaciju, ona će vas odvesti na vašu početnu stranicu.

Samo sučelje, odnosno izgled facebook mobilne aplikacije može se razlikovati ovisno o operativnom sustavu za koji je napravljena, ali bez obzira na operativni sustav, svaka verzija mora sadržavati sva polja potrebna za facebook registraciju i facebook prijavu.

Ako slučajno zaboravite lozinku s kojom ste se registrirali na Facebooku, postoji način da se prijavite na svoj Facebook profil. Na stranici za registraciju, koja je ispisana ispod polja za unos lozinke, trebate kliknuti na “Zaboravili ste svoj račun” ili “Zaboravili ste lozinku”.

Facebook će vam e-poštom poslati privremenu lozinku za prijavu. Nakon prijave potrebno je resetirati lozinku, odnosno unijeti novu lozinku koju ćete kasnije koristiti za svoju Facebook prijavu. Dobit ćete jasne upute od Facebooka kako to učiniti u postavkama vašeg Facebook profila.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Popularno